BURSA (İGFA) – Nilüfer Belediyesi’nin düzenlediği “Yenilebilir Yabani Otlar Eğitimi” büyük ilgi gördü.
Karaman Dernekler Yerleşkesi’nde gerçekleşen eğitimi ziraat mühendisi Kemal Özdemir verdi.
İştirakin ağır olduğu eğitimde Özdemir, iştirakçilere hem yenilebilir yabani otlar kümesindeki bitkileri tanıttı, hem de tüketilebilirliği hakkında bilgiler verdi. Yabani otların yüzyıllardır insan beslenmesinde kıymetli rol oynadığını kaydeden Özdemir, “Baharın gelişiyle tabiatta çıkmaya başlayan yabani otlar gastronomik ve bitkisel zenginlik açısından ülkemizde kıymetli bir yere sahiptir. Ülkemizde yaklaşık 12 bin bitki çeşidi bulunmakta ve bunların 4 bine yakını endemiktir. Yenilebilir yabani otlar kümesinde yer alan bitkiler tıpkı vakitte düşük bütçeli besinler ortasında yer almaktadır. Tatlarının nasıl olduğunu ya da ne yemekler yapıldığını göstermek için Hasanağa Besin Merkezi’nde uzman takımla 6 farklı tanım uyguladık. Hem düşük bütçeli hem de sıhhat açısında yararlı yabani otları âlâ tanıyıp tüketebilirsiniz” diye konuştu.
Eğitim sonunda yabani otlardan yapılan yiyecekler de tanıtıldı. İştirakçiler gelincik şerbeti, çiriş otu böreği, semiz otu-sebzeli arpa şehriye salatası, balık otu turşusu, balık otu kavurması, ısırganlı kiş ve gelincik köftesi yiyeceklerin tadına bakarak yabani otlarla neler yapabileceklerini de öğrendi.